Начало » Новини » Изложба в Национален археологически институт с музей при БАН

Изложба в Национален археологически институт с музей при БАН

Шестнадесета Национална археологическа изложба

„Българска археология 2022“

На 14 февруари 2023 г. в НАИМ при БАН бяха открити временните изложби „Българска археология 2022“ и „Храмът на Понтийската майка на боговете – Кибела от Дионисополис“. На откриването присъстваха кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова, служебните заместник-министри на културата доц. д-р Пламен Славов и на туризма проф. Мариела Модева, председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски, дипломатически представители.

Изложбата „Българска археология 2022“ е организирана от Националния археологически институт с музей за шестнадесета поредна година. По традиция тя представя резултатите от проучванията през изминалия археологически сезон, като излага някои от най-интересните находки и богат илюстративен материал. Тази година съорганизатори са 17 исторически и археологически музеи в страната, които участват с находки от своите фондове.

Изложбите „Българска археология 2022“ и „Храмът на Понтийската майка на боговете – Кибела от Дионисополис“ може да бъдат посетени в Залата за временни експозиции на НАИМ от 15 февруари до 21 май 2023 г.