Детски център и образователни програми

Начало » Детски център и образователни програми

Уважаеми учители и родители,

Заповядайте на посещение в обектите на Исторически музей – Балчик, където вие и вашите деца/ученици ще може да изживеете един невероятен ден. Специално за Вас сме разработили образователно-занимателни програми. Музеят е мястото, където вашето дете от ранна възраст може да се включи в усвояването на традициите на своя род и на обществото като цяло, както и за пълноценното провеждане на свободното време. Това е начин да възпитаме в децата нужното внимание към историческото и културното ни наследство.


През юли и август месец в обектите на Исторически музей – Балчик, съвместно с читалище „Свобода – 1897“ с. Гурково, се провежда Лятна академия за деца в различна възраст, която дава възможност малките участници да се докоснат до българския бит и култура. За повече информация посетете сайта на Лятна академия и фейсбук страницата на читалището: https://www.facebook.com/svoboda1897

За заявки:
тел.: 0579 7 21 77
тел.: 0895554037
е-майл: museum_balchik@abv.bg

Забавни игри за деца в различна възраст: 

          » Да подредим изложба – децата ще имат възможност да влязат в ролята на уредници в Етнографската къща и Художествената галерия.

           » Игрите на баба и дядо – децата ще се върнат назад във времето, когато не е имало компютър и интернет, ще играят в двора на Етнографската къща на дама, ластик, прескочи кобила, дай бабо огънче, фунийки и др.

          » Решаване на кръстословица с етнографски понятия – децата ще се запознаят с основните предмети в етнографската експозиция, а след това ще решават кръстословица.

         » Търсачи на съкровища – децата ще могат да откриват предмети в археологическата и етнографска експозиция чрез забавни загадки и текстове.

        » Дневник на младия етнограф – децата ще имат възможност да вземат интервю от уредника, за да разберат как предметите достигат до музея и опишат пътя им до експозиционната зала.
» Възстановка на учебен час през Възраждането, която ще се проведе във Взаимното училище – децата ще могат да пишат върху пясък и с перо върху кожа, както се е случвало в миналото.

» Търсачи на образи в картини – децата ще могат да откриват образи в картините от експозициите в Художествената галерия чрез загадки и гатанки, като така ще се запознават с техните автори и жанровете в изобразителното изкуство.

» Творчеството е радост – работилница за малки и големи.