Начало » Новини » Възстановка на ритуал по полагане на клетва в Българската армия

Възстановка на ритуал по полагане на клетва в Българската армия

На 4-ти март на площад „21 Септември“ в гр. Балчик се проведе възстановка на ритуал по полагане на клетва в Българската армия. Организатори на това събитие са Исторически музей – Балчик и Национален военен университет „Васил Левски“ град Велико Търново, с подкрепата на Община Балчик. Събитието е част от музейният проект „Музеят като образователна среда“, в който е залегнал час по родолюбие.
Няма по-голямо благо за обществото и държавата от добре възпитаната младеж. Ние осъзнаваме отговорната задача за формирането на национална идентичност, съпричастност, патриотични нагласи и гражданска отговорност у подрастващото поколение. Най-добрият начин, който не предизвиква задължение, са практическите примери, възприемани значително по-бързо и непринудено.
Съвместно с това събитие, под егидата на Министерство на отбраната на Република България и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, в залата за временни изложби на Исторически музей – Балчик бе открита изложбата на д-р Илия Вълев от Регионален исторически музей – Велико Търново „Когато момчето става мъж… Казармата през онези 45 години“

Допълнителна информация за събитието може да намерите на нашата Фейсбук страница